Mijn verhaal

Passie voor aardrijkskunde, kaarten en tekenen leidde me direct naar de de studie stedenbouw. Eerst aan HTS Rotterdam daarna aan de de TU Delft. Na en tijdens mijn TU studie werkte ik ca 10 jaar als stedenbouwkundig ontwerper bij Enno Zuidema Stedenbouw. Verder werkte ik als stedenbouwkundige bij HKB stedenbouwkundigen, BVR Adviseurs, Mas architecten,  A2 Studio en KCAP  allen in Rotterdam. 

Als ontwerper tekende ik graag mijn plannen uit in stripvorm. De verhalende kracht van de strip bleek goed te passen op de steeds procesmatige wordende stedenbouw en participatie processen. In 2009 begon ik naast mijn baan als ontwerper een hobbyproject: SCHETSontwerp. Vanaf 2010 combineerde ik het illustratiewerk met een parttime baan als visualisatie-docent Urban design op de BUAS  in Breda. Ik geef nog steeds af en toe tekenles maar dan aan ontwerpers. Momenteel werk ik naast illustrator als stedenbouwkundige bij de mooie gemeente Breda. Dat houd me verbonden met de praktijk en de actualiteit.

In dienst van verschillende bureaus heb ik meerdere ontwerpprijzen gewonnen waaronder de Eo wijersprijsvraag en de Arie kepplerprijs. In 2015 exposeerde ik tijdens de stripdagen in Haarlem in het Douwe Egberts café. En sinds 2019 ben ik columnist van de Blauwe Kamer.

Terug Lees verder