Het verhaal van ir. Sander de Knegt

Mijn passie voor kaarten en tekenen leidde me via de HTS Rotterdam naar de studie architectuur en stedenbouw aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, waar ik in 2003 cum laude afstudeerde. Na en tijdens mijn universitaire studie werkte ik als stedenbouwkundig ontwerper 10 jaar bij Enno Zuidema Stedenbouw. Verder was ik als stedenbouwkundige en visualisator in dienst bij HKB stedenbouwkundigen, BVR Adviseurs, Mas architecten (voorheen Tuns en Horsting) A2 Studio (Cimka) en bij Kees Christiaanse And Partners (KCAP), allen gevestigd in Rotterdam. 

Als ontwerper tekende ik al graag mijn plannen uit in stripvorm. De verhalende kracht van de strip bleek goed te passen op de steeds procesmatiger wordende stedenbouw. In 2009 begon ik naast mijn baan als stedenbouwkundig ontwerper een hobbyproject: SCHETSontwerp. Vanaf 2010 combineerde ik het illustratiewerk met een parttime baan als visualisatie-docent bij Built Environment (BE) op de NHTV in Breda. Sinds 2017 is het tekenen en SCHETSontwerp mijn fulltime baan. Op verzoek geef ik nog af en toe tekenles aan ontwerpers in de ruimtelijke ordening.

In dienst van die verschillende bureaus heb ik meerdere ontwerpprijzen gewonnen. En ik heb meerdere publicaties in stedenbouwkundige vakbladen op mijn naam staan. In 2015 exposeerde ik mijn illustraties tijdens de stripdagen in Haarlem in het Douwe Egberts café.

Terug Lees verder