Strategisch verbeelden & visueel denken als proces versnellende werkwijze

Een tekening is strategisch als hij meerwaarde heeft voor uw proces. Hoe werkt dat? Het belangrijkste is dat er geen standaard proces is en dus ook geen standaard tekening. Per opgave bepalen we samen de stijl en vorm zodat de tekening past bij uw proces en doel.Strategische beelden moeten verhalend en dus gelaagd zijn. Ik maak ze conform de 3-30-300 seconden regel. Dat betekent dat de hoofdlijnen direct duidelijk zijn (3 seconden). Als u er langer naar kijkt ziet u meer context (30 seconden). Vervolgens ziet u meer details en eventueel voorbeelden (300 seconden).Enkele voorbeelden van wat mijn illustraties strategisch maakt:

  • Cartoon impressies zijn strategisch, omdat ze wel de kansen laten zien maar niet de indruk wekken dat alles al helemaal vaststaat. Het is een tekening en geen realistische rendering.
  • Visiekaarten zijn strategisch als belangrijke structuren eruit springen en minder relevante elementen worden gereduceerd.
  • Een proceskaart of praatplaat is al letterlijk een visualisatie van een strategie. Maar ze zijn ook strategisch in processen, want het dwingt het u om keuzes te maken en tot de kern te komen.
  • Door te visualiseren onthouden mensen de inhoud beter, zien ze meer verbanden en visualisatie werkt dus proces versnellend!
Terug Lees verder