Infographics, praatplaten en uitleggende strips om uw verhaal visueel te vertellen

In een wereld waarin de informatie stromen blijven toenemen wordt het snel een overkill. Alleen door meer visueel en compacter te communiceren maakt u het meeste kans dat uw boodschap blijft hangen. Door meerdere beelden zoals grafieken, iconen en teksten samen te voegen tot één heldere infographic, roadmap of praatplaat kunt u uw verhaal in 1 beeld vertellen, reduceert u de complexiteit en laat u toch de kruisverbanden zien.

Infographics en praatplaten zijn bijvoorkeur gelaagd. Dat betekent dat de hoofdlijnen direct duidelijk zijn maar als u er langer naar kijkt ziet u meer context en details. Zo tekende ik voor het grote Stadsmakerscongres in Rotterdam een verzameling tijdslijnen van stadslabs in 1 tekening. Alle tijdslijnen bij elkaar maakten letterlijk de stad…en de stad is dus ook letterlijk gemaakt met de afbeelding.

Een infographic maken is leuk en doe je bijvoorkeur in co-creatie. Je begint dan ook altijd met een informele brainstorm waarin we samen al tekenend en post-it plakkend de structuur bepalen en een storyboard maken. Later werk ik die stappen uit in een concept infographic. We testen de  praatplaat in uw proces of bij uw stakeholders en passen hem daarna aan zodat hij helmaal past en optimaal werkt.
 jam Visual thinking, jongens van de tekeningen, ronald van der heiden, ink strategie, jan selen, boelema, bas kohler, de betekenaar

Terug Lees verder